BODYWORK műhelyek
2020 ősztől Egerben

Kóstolj bele Te is!

A BODYWORKRŐL

Ez egy olyan csoportos önismereti módszer, ahol a test, a mozgás és az érintés a fő eszközünk. A testérzetek tudatosítása, a szabad, spontán mozgás felszabadítása, és az érintés segít megérkezni a gondolatok világából a közvetlen érzékszervi tapasztalásba, az “Itt és Most”-ba.

Ezáltal lehetőségünk nyílik felismerni és túllépni a berögzült, sokszor szenvedést okozó mintáinkon, kapcsolódási formáinkon, így egy szabadabb, autentikusabb, valódi önmagunkkal azonosabb élet felé mozdulhatunk el. Nonduális szemléletünk tükrében pedig arra is adódhat tér, hogy valódi Önmagunk tágabb aspektusába is bepillantsunk, a mindent átható és magában foglaló EGYségbe.

A nonverbális gyakorlatok mellett a módszer szerves részét képezi az átélt élmény szavak szintjén történő megosztása és tudatosítása is, amely segít a különböző tudatszintek és énállapotok összekapcsolásában (a szűkebb - ahol a probléma, elakadás, nehézség érződik, és a tágabb tudatszintek, amelyekből érkezhet a megoldás, elfogadás, megnyugvás). 

Egyaránt hangsúlyt kap az egyéni és kapcsolati munka. A csoport közege a kapcsolódásaink tükörképeként egy nagyon hatékony eszköz a változáshoz és fejlődéshez, mivel nagy erőteret tud létrehozni, erős figyelmet, sok interakciót és sok visszajelzést a tagoktól.

Ezzel együtt a fejlődés kulcsa nálad van: annyit veszel ki belőle, amennyit beleteszel. 

Group Hug

A Bodywork egy összetett módszer, több síkon hat egyszerre, melyre nagyon találó Wilber megfogalmazása - felnőni és felébredni. Ez annyit jelent, hogy a személyiséget erősíteni annyira, hogy meghaladhassuk, és éberré válni a Jelen igazságára. Ezekre a fejlődési irányokra egyszerre képes hatni a Bodywork.

Időpontok és tematika

Bodywork bemutató csoportok Egerben:
2020. szeptember 5. 15:00-17:30 - Érkezés - Születés és inkarnálódás (Bodywork Egyesület Nyílt Nap Budapest) - Ingyenes!

2020. szeptember 13. 16:00-18:00 - Add meg magadnak, amire vágysz! - Bemutató csoport
2020. október 4. 16:00-18:30 Szülni tudsz (Születés hete keretében) - Ingyenes!

2020. október 9. 16:00-18:00 - Család születik - A hármasság szentsége (Születés hete keretében) - Ingyenes!

2020. október 17. 10:00-12:00 - Énhatárok Bodywork műhely

Részvételi díj: 4.000,- Ft/alkalom

Bővebben a workshopokról:

Szeptember 5. Érkezés - Születés és Inkarnálódás a Bodyworkben (Bodywork Egyesület Nyílt Nap)

Úgy látod, rendszeresen ismétlődnek bizonyos mintázatok az életedben? Úgy érzed, valami dolgod van a születéseddel? Olyan, mintha nem is itt lenne a helyed? Lehet, hogy olykor haragszol a világra...
A Bodywork egyik sajátossága, hogy a testen keresztül hozzáfér a születés körüli tudati tartalmakhoz, mely gyakran életünk meghatározó mintáit hordozza. Ezen a workshopon egy csoportos imagináció után lehetőséged nyílik egy egyéni folyamatra, melyben átélheted a saját utad, érkezésed.
Honnan indulsz? Mi az, ami vonz és mi az, ami taszít? Van-e ennek iránya? Hová érkezel?

"Tőlem indulsz el, végig veled vagyok az úton és hozzám érkezel."

A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött!

További információ a Nyílt napról: www.bodywork.hu

Szeptember 13. Add meg magadnak, amire vágysz - Bemutató csoport

Stresszelnek a hétköznapok? Tele van a fejed és nem tudsz kikapcsolni? Frusztrált vagy, szorongsz, mert úgy tűnik, senki sem tudja az érintés és ölelés igényedet kielégíteni? Tele vagy energiával, amit sporttal is nehéz levezetni?
Olyan jó lenne odabújni valakihez… Olyan jó lenne csak megérkezni önmagadba… Olyan jó lenne csak megpihenni a jelen pillanatban a gondolatok és a történések zsongó emléke nélkül… Annyira szuper lenne szabadjára engedni az energiáidat…

Ha szeretnéd kipróbálni, miről szól a Bodywork, vagy egyszerűen egy kicsit kikapcsolni a hétköznapok forgatagából vagy épp lehetőséget teremteni, hogy mélyebben kapcsolódj önmagadhoz és a másikhoz, ez a műhely neked való. Ez a Te tered és Te időd, arra használod, amire szeretnéd: töltekezésre, mélyülésre, kapcsolódásra, befelé figyelésre, mozgásra... - amire itt és most vágysz.
Beszélgetéssel, szabad mozgással, meditációval készülök neked, hogy megengedhesd magadnak, hagy LEHESSEN AZ, AMI VAN.

Előzetes jelentkezés szükséges!

Október 4. Szülni tudsz Bodywork műhely

Hiszem azt, hogy minden nő tud szülni. A képesség mindannyiunkban megvan, csak olykor félelmek, hiedelmek eltakarják.

Itt most megerősítheted az önmagadba vetett hited, kapcsolódhatsz a benned rejlő női őserőhöz, átélheted, hogy képes vagy életet adni akkor is, ha félelmeid, vagy esetleg rossz élményeid vannak a szüléssel kapcsolatban.

Ajánlom szeretettel minden nőnek, aki gyermeket szeretne, aki épp kismama és szeretne önbizalmat gyűjteni, és minden nőnek, aki valaha szült és szeretné átírni az élményeit.

Ingyenes és előzetes bejelentkezés szükséges!

Október 9. Család születik - A hármasság szentsége

Ezt a műhelyt olyan pároknak ajánlom, akik épp családtervezés előtt állnak, esetleg a várva-várt várandósság nem akar sehogy létrejönni  és olyan szülőknek, akiknek nehézséget okoz, hogy a kezdeti kettőből hárman vagy többen, azaz család lettek. Ez a rövid műhely lehetőséget nyújt, hogy rálássatok az adott helyzet mögötti nehézségek mozgatórugóira.

Ingyenes és előzetes bejelentkezés szükséges!

Október 17. Énhatárok Bodywork műhely

Tapasztaltad már, hogy nehezen mondasz nemet? A hozzánk közel álló emberekkel szemben ezt még nehezebb alkalmazni. Szeretet vagy én? Mennyire tudod meghúzni a határaidat a kapcsolataidban anélkül, hogy szakadnának, vagy a munkahelyeden anélkül, hogy felborzolnád a kedélyeket?
Mennyire veszed észre mások határait? Előfordul, hogy átgázolsz rajtuk, belépsz a terükbe vagy épp meg sem közelíted őket, mert félsz, hogy túllősz a célon?
Ezen a workshopon most ránézhetsz, hogy működik ez pontosan nálad és bizonyos nonverbális és verbális technikákkal gyakorolhatod a hiteles határ tartást. Lehetőséged nyílik mások határainak érzékelését is finomítani.

A hiteles énhatár és a kifinomult érzékenység a biztonságos intimitás és közelség záloga.

Előzetes jelentkezés szükséges!

Ha vonz a mély önismereti munka vagy csak szeretnéd kipróbálni, hogyan működik a Bodywork, itt a helyed.

Helyszín: Lollok-Ház Eger, Almagyar u. 20.Jelentkezési határidő: 2020. október 15-ig jelentkezési lap kitöltésével.
A jelentkezés után személyes beszélgetésre hívlak, ahol megismerkedünk és felteheted kérdéseidet.

Csoportvezető:

Veréb Szandra – Integrál szemléletű önismereti tanácsadó, Bodywork csoportvezető, Családállító, Orientális táncos, Dúla

Alázattal, szeretettel és tisztelettel kísérlek az utadon. Olykor vagyok a lámpás, aki irányt mutat, s olykor egy árnyék, aki csendben követ, s így együtt megyünk az utadon-utunkon. Vagyok a fészek, aki biztonságot ad és néha a gonosz, aki a legbensőbb démonjaidat testesíti meg. A vásznad vagyok, melyre a bensőd vetül – s együtt nézzük ezt a filmet. Vagyok a lift, mely – ha kéred - a pokolba visz, s ugyanez visz a mennyekbe is, s vagyok a híd, mely mindezt, s részeidet összeköti.
Számomra a Bodywork több, mint módszer. Azt gondolom, ez egy út, a mai ember útja a fejlődés és felébredés felé, kezdve onnan, hogy megengedjük magunknak, hogy lehessen, ami van, ami már önmagában nagyon felszabadító.


Elérhetőség:
Veréb Szandra – E-mail: szandra.vereb@gmail.com; Tel: +36306564227

 

Még többet a Bodyworkről: www.bodywork.hu